Vorige Artikel 5 van 36

Nandi

Nandi

 
€ 85,00
-
+
 • productOmschrijving

  Nandi is de beschermer van Shiva, een krachtige Indiase god. Hij werd geholpen door deze mythische stier in zijn strijd tegen demonen. Samen overwonnen ze het kwaad en daarom werd de stier heilig. Tegenwoordig kun je in elke tempel die gewijd is aan Shiva, beelden van Nandi bij de ingang vinden.

  Deze stier beschermt volgens de mythe ook je huis en geeft vreugde en plezier. Ze worden vaak aanbid met heilig water, olie, melk en ritueel poeder. Met verloop van tijd geeft dit de Nandi een mooie glans.

  Veel kinderen gebruiken de Nandi's als speelgoed, ze maken wielen onder de koe en rennen er de hele straat mee rond. Het resultaat is dat veel van de beeldjes oren en staarten missen.

  Vrouwen gaan vaak naar de tempel en brengen bloemen als offer mee, raken het steenbeeld van de Nandi aan en bidden voor veel geluk, meer geld en zelfs om zwanger te worden.

  Deze Nandi's zijn de echte oude. Vaak zijn ze gesneden van hardhout in een blauwe/rode/groene of natuurlijke kleur. Deze oude zijn vaak ongeveer 50-80 jaar.

  Nieuwere versies hebben meer levendige kleuren en de koe staat op zijn benen. De leeftijd van deze items is tussen 15-50 jaar.

  Wat je ook bepaalt, hopelijk heb je na het lezen van deze tekst wat meer een idee van hoe een Nandi gebruikt werd. Hopelijk maakt deze funky kleurrijke koe je aan het lachen.

  Deze Nandi is uniek.

 • Artikelnummer RMN001-3
 • Afmeting 20x7x33cm
 • Merk Raw Materials
 

Laat je inspireren

Raw Materials is een woonwinkel met karakter. Wij struinen de wereld af op zoek naar unieke producten, verborgen schatten, maar bovenal items met een verhaal. Producten lang geleden gemaakt op echte authentieke wijze, of naar eigen design met gerecycelde materialen. Over ieder item is wel een verhaal te vertellen en dat doen we dan ook graag. Ontdek onze complete collectie nu online!

 

Raw Materials