Vorige Artikel 94 van 172

Aeolian dienblad - groot

Aeolian dienblad - groot

 
€ 49,95
-
+
  • productOmschrijving

    Rechthoekig dienblad uit onze Aeolian kommencollectie. Het dienblad is prachtig met de hand gesneden en is gemaakt van teakhout. Het dienblad is veilig voor voedsel en leuk om te gebruiken voor het serveren van hapjes of snacks.

    Ook verkrijgbaar in een kleiner formaat.

    De aeolian collectie van One World-interieurs is gemaakt door bekwame Indonesische vakmensen, van massief teakhout. De inspiratie voor de gravures komt van onregelmatige vormen en patronen die worden gevormd in droge en zanderige gebieden onder invloed van de wind. De wind kan een proces van eolische erosie veroorzaken dat rimpelingen en duinen in het landschap veroorzaakt. Opmerkelijk is dat het patroon dat wordt gecreëerd door dergelijke onregelmatige vormen een zeer harmonieuze en aantrekkelijke uitstraling kan hebben. De vaardigheden die nodig waren om deze specifieke patronen te maken, werden gevonden in Noord-Java, waar meester-beeldhouwers de eeuwenoude snijwerkvaardigheden van vader op zoon hebben doorgegeven. Tegenwoordig neemt de vraag naar traditioneel meubilair met diep gesneden patronen van bladeren en bloemen af. Jongere generaties kunnen vaak meer verdienen door te werken in kledingfabrieken of toerisme. Als gevolg hiervan zijn de meeste actieve traditionele beeldhouwers van hogere leeftijd en kunnen ze de volgende vijf tot tien jaar met pensioen gaan. Gebruikmaken van hun vakmanschap om nieuwe markten te ontwikkelen, kan ertoe bijdragen een traditie levend te houden. Als eerste stap heeft One World Interiors de unieke aeolian-collectie bowls gecreëerd die zijn geïnspireerd op de schoonheid van imperfectie.

  • Artikelnummer RMBSOW00300B
  • Afmeting 36x24x3 cm (LxDxH)
  • Merk One World Interiors
 

Laat je inspireren

Raw Materials is een woonwinkel met karakter. Wij struinen de wereld af op zoek naar unieke producten, verborgen schatten, maar bovenal items met een verhaal. Producten lang geleden gemaakt op echte authentieke wijze, of naar eigen design met gerecycelde materialen. Over ieder item is wel een verhaal te vertellen en dat doen we dan ook graag. Ontdek onze complete collectie nu online!

 

Raw Materials