Vorige Artikel 89 van 172

Chako gerecycled glazen - 8 cm - set/3

Chako gerecycled glazen - 8 cm - set/3

 
€ 19,95
-
+
 • productOmschrijving

  Deze glazen zijn gemaakt van gerecyclede wijnflessen in Zanzibar, Tanzania. Het eiland Zanzibar staat bekend om zijn rijke cultuurhistorische architectuur en Swahili-tradities. Het trekt veel bezoekers, die ook komen voor de azuurblauwe wateren, zandstranden en wuivende kokospalmen. De toeristenindustrie schept kansen voor Zanzibar-mensen, maar tegelijkertijd ook veel afval dat niet op het eiland kan worden verwerkt.
  In 2010 startte CHAKO een kleine werkplaats waar de lokale vrouw producten maakt van gerecycled afval. Dit is in de loop der jaren gegroeid en biedt werk aan ongeveer 20 ambachtslieden die hiermee hun brood verdienen voor hun gezin.

  Elk CHAKO-product is gemaakt van gerecycleerde materialen, soms in combinatie met lokale materialen. One world interiors is onlangs een samenwerking begonnen om de verkoop van CHAKO's producten een boost te geven, in eerste instantie gericht op het recyclen van duizenden wijnflessen. Ze verzamelen deze jaarlijks uit restaurants en bars. De wijnflessen worden met de hand gereinigd, gesneden en geschuurd, waardoor glazen van 8 of 12 cm hoog worden. Gepresenteerd als een set van 3 glazen in een aantrekkelijke kartonnen verpakking, is het een geschenkartikel dat bij vele gelegenheden zal worden gewaardeerd.

 • Artikelnummer ACGL00010A
 • Afmeting Glasses: Diameter 7.5 cm & Height 8 cm

  Box: 26x13x18 cm
 

Laat je inspireren

Raw Materials is een woonwinkel met karakter. Wij struinen de wereld af op zoek naar unieke producten, verborgen schatten, maar bovenal items met een verhaal. Producten lang geleden gemaakt op echte authentieke wijze, of naar eigen design met gerecycelde materialen. Over ieder item is wel een verhaal te vertellen en dat doen we dan ook graag. Ontdek onze complete collectie nu online!

 

Raw Materials