Vorige Artikel 3 van 15

Aeolian spiegel - Rond

Aeolian spiegel - Rond

 
€ 99,95
-
+
  • productOmschrijving

    Deze ronde spiegel is gemaakt van teakhout en de zijkanten zijn heel mooi met de hand gesneden.
    Gebruik de spiegel boven je kaptafel of hang hem in de gang, zodat je nog even snel kan kijken of je haar goed zit voordat je de deur uit rent.

    De nieuwe Aeolische collectie One World interiors is gemaakt door bekwame Indonesische vakmensen, van massief teakhout. De inspiratie voor de gravures komt van onregelmatige vormen en patronen die worden gevormd in droge en zanderige gebieden onder invloed van de wind. De wind kan een proces van eolische erosie veroorzaken dat rimpelingen en duinen in het landschap veroorzaakt. Opmerkelijk is dat het patroon dat wordt gecreëerd door dergelijke onregelmatige vormen een zeer harmonieuze en aantrekkelijke uitstraling kan hebben. De vaardigheden die nodig waren om deze specifieke patronen te maken, werden gevonden in Noord-Java, waar meester-beeldhouwers de eeuwenoude snijwerk vaardigheden van vader op zoon hebben doorgegeven. Tegenwoordig neemt de vraag naar traditioneel meubilair met diep gesneden patronen van bladeren en bloemen af. Jongere generaties verdienen vaak meer door te werken in kledingfabrieken of toerisme. Als gevolg hiervan zijn de meeste actieve traditionele beeldhouwers van hogere leeftijd en kunnen ze de volgende vijf tot tien jaar met pensioen gaan. Gebruikmaken van hun vakmanschap om nieuwe markten te ontwikkelen, kan bijdragen aan het in leven houden van een traditie. Als eerste stap heeft One World Interiors de unieke Aeolian-collectie gecreëerd die is geïnspireerd op de schoonheid van imperfectie.

  • Artikelnummer MIOW00300
  • Afmeting 60x3 cm (dxh)
 

Laat je inspireren

Raw Materials is een woonwinkel met karakter. Wij struinen de wereld af op zoek naar unieke producten, verborgen schatten, maar bovenal items met een verhaal. Producten lang geleden gemaakt op echte authentieke wijze, of naar eigen design met gerecycelde materialen. Over ieder item is wel een verhaal te vertellen en dat doen we dan ook graag. Ontdek onze complete collectie nu online!

 

Raw Materials