Retourneren

We willen graag dat je tevreden bent met je aankoop. Is het toch niet zoals verwacht, dan is het mogelijk om je artikel(en) te retourneren. Mochten er na het lezen van de onderstaande informatie nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Duur van de bedenktijd
Kosten voor het terug sturen
Volledige terugbetaling

 

Duur van de bedenktijd
Je kan binnen 14 dagen na ontvangst van het (laatste) artikel de koopovereenkomst zonder opgave van redenen ontbinden. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken en beoordelen zoals je ook in een winkel doet. 

Ontbinden van de koopovereenkomst kan door middel van het invullen van het retourformulier of door een andere verklaring, zolang je aan ons hebt gecommuniceerd dat je het artikel wenst te retourneren. Je kan denken aan de volgende manieren van communiceren:

- Retourformulier (invullen en opsturen). Dit kan per mail of per post. DOWNLOAD HIER JOUW RETOURFORMULIER
- Mail sturen naar de klantenservice (info@rawmaterials.nl)
- Telefonisch doorgeven op het volgende nummer: +31 20 421 38 93

Op het moment dat je aangeeft dat je de koopovereenkomst wil ontbinden, dan heb je vanaf dat moment 14 dagen de tijd om het artikel te retourneren. Het artikel kan worden geretourneerd naar het volgende adres:
Raw Materials – The Home Store
Mainhavenweg 17
1043 AL Amsterdam

* Bovenstaand adres is geen bezoekadres, enkel een retouradres.

UITZONDERING:
Er zijn uitzonderingen mogelijk op het ontbindingsrecht, zolang deze binnen de wettelijke kaders zijn toegestaan.
De volgende uitzonderingen hanteren wij: Persoonsgebonden gespecificeerde artikelen kun je niet retourneren, omdat deze producten overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast. Daaronder vallen alle banken die te vinden zijn onder de categorie bankstellen/couches.


Kosten voor het terug sturen
Kosten voor retourneren zijn voor eigen rekening. 

Indien je jouw bestelling in een doos hebt ontvangen, dan kan je het artikel(en) terugsturen in dezelfde doos. Binnen Nederland worden de verzendkosten dan geraamd op €6,95 (tot 10 kg) of €13,25 (10 tot 30 kg). Indien je gebruik maakt van aangetekend versturen met een maximaal verzekerde waarde van €500, dan worden de verzendkosten geraamd op €8,60 (tot 10 kg) of €14,90 (10 tot 30 kg). (Post NL)
Buiten Nederland verschillen de retourkosten per land. Mocht je hier vragen over hebben dan informeren we je hier graag over. Contact opnemen kan via info@rawmaterials.nl of +31 20 421 38 93.

Mocht jouw bestelling op een andere wijze ontvangen zijn (bijvoorbeeld op een (mini)pallet), neem dan contact met ons op. In dat geval regelen wij voor jou, in samenspraak, de ophaalafspraak. De kosten verschillen hierbij per keer. Dit is tevens van toepassing op retourzending van buiten Nederland. Mocht je hier vragen over hebben dan informeren we je hier graag over.

Heb je een verkeerd of defect artikel ontvangen? Raw Materials streeft altijd naar een perfecte aflevering van jouw artikel(en). Mocht je bij uitzondering toch een verkeerd, defect of beschadigd product ontvangen, neem dan direct contact met ons op. Dit kan via info@rawmaterials.nl of door te bellen naar +31 20 421 38 93. De verzendkosten voor het retour sturen van dergelijke artikelen zijn in dit geval voor onze rekening.


Volledige terugbetaling
Indien je je volledige bestelling retourneert, dan zullen alle kosten die je hebt gemaakt om je bestelling geleverd te krijgen worden terug betaald. Dit is inclusief de door jou betaalde verzendkosten. 

Indien je niet alle items van je bestelling retourneert, dan zullen alleen de kosten van het door jou geretourneerde artikel worden terug betaald.

Vanaf het moment dat jouw retour door ons is ontvangen, krijg je hiervan een bevestiging per mail. Hierna ontvang je binnen 14 dagen het door jou te ontvangen bedrag retour. Deze terugbetaling geschied op dezelfde manier als waarmee je jouw bestelling betaald hebt, tenzij anders overeen gekomen.

Mocht je je bestelling geheel of gedeeltelijk betaald hebben met een cadeaubon, dan zal het desbetreffende bedrag weer in een cadeaubon worden uitgekeerd.

Al het bovenstaande komt te vervallen op het moment dat er sprake is van waardevermindering door gebruik van het product dat verder gaat dan nodig om de aard, kenmerken en werking van het product te beoordelen. Indien dit het geval is dan zullen wij direct ontvangst van je retourzending contact met je opnemen over de afhandeling hiervan.

 

Heb jij na het lezen van onze retour pagina nog vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via info@rawmaterials.nl of door te bellen naar +31 20 421 38 93.